sta008004.png
{Page 1}
sta008004.png
{Page 2}
sta008004.png
{Page 3}
sta008004.png
{Page 4}
sta008004.png
{Page 5}
Yazılımda 30 yıl.
Izgara kirişler, aşık ve kuşaklarda, makro menülerle, çoklu eleman yerleşimi yapılmakta, birleşim detayları otomatik olarak hazırlanmaktadır. Aynı şekilde, deck plateler de benzer menü sistemi ile oluşturulmaktadır.

Programın Teknik Özellikleri

STA-Steel, 3 boyutlu sonlu elemanlarla statik ve dinamik analiz yapan, çelik yapı tasarımına yeni bir vizyon getirecek entegre paket programıdır. STA-Steel ile, endüstriyel yapılarda, ekonomik yapı tasarımının yanında, analizleriyle, tüm detay ve çizimleriyle, kaliteli proje üretimi yaparak, ülkemizde ve dünyada, çelik yapı yapılmasının önü aç ılacaktır. Program, hol tipi endüstriyel yapılarla, çok katlı karkas çelik yapıların çözümünü de tasarlayacak şekilde geliştirilmektedir. Çelik yapıların analiz ve tasarımı, çelik yapıların davranış ve özelliklerine göre yapılmaktadır. STA4-CAD’ de olduğu gibi, mikro analizler sonrası elde edilen rijitlikler, makro analizde kullanılarak, ileri analiz teknikleri uygulanmaktadır. Yapı elemanlarının, uç detaylarından sonlu elemanlarla elde edilen deformasyonlar, genel yapı çözümüne katılmaktadır. Betonarmeye göre daha narin olan çelik yapıların ekonomik çözümü için, gerçek davranışlarını hesaplarda dikkate alınması gerekmektedir. Ekonomik yapı tasarımı için, yapı modellemesi ve optimizasyonu çok önemlidir.
Hol tipi, krenli endüstriyel yapıların her türlü modeli tasarlanabilir. Çok katlı çelik yapılar ve betonarme kompozit yapılar tasarlanacak şekilde geliştirilmektedir. Yapı sihirbazı ile tip projeler hızlı üretilip, düzeltilerek daha kısa sürede yapı tasarımı yapılabilecektir. Ön optimizasyonlar yapılarak elde edilen en uygun tasarım ile ekonomik yapı projeleri üretilecektir. Hazır profil kütüphaneleri kullanarak, elemanlarda katı model veri girişiyle, elemanlarda kesişim ve temas algılanabilmektedir. TS648, EuroCode3 ve ASTM gibi standartları desteklemesi hedeflenmektedir. Veri giriş editöründe yapısal elemanlar ile birlikte yapısal olmayan kaplama gibi elemanlar da girilerek tasarımda komple bir otomasyon sağlanacaktır.
Hesaplara dahil edilen tüm yüklere göre statik ve dinamik analizler, yazılım tarafından tüm etkileşimleri dikkate alınmaktadır. 50000 bilinmeyenli denklem takımını, 6sn gibi hızda çözebilmesi nedeniyle, düğüm noktalarındaki elastik ankastrelik etkileri sonlu plak elemanlarıyla hesaplanarak elde edilmektedir. Sadece çekmeye çalışan çapraz gibi elemanlarda (GAP) iteratif çözüm sonucunda statik tesirler elde edilmektedir. Kat plakları veya yatay platform rijitlikleri, sonlu elemanlarla, esnek diyafram hesaplarda dikkate alınmaktadır.
Kaplamalar dahil, tüm elemanlarda ağırlık ve taşıma kapasitesine göre analizleri yapılmaktadır. Yük teması olan çelik elemanlar hesaplamalarda dikkate alınmaktadır. Merdiven korkulukları gibi konstrüktif elemanlar, yapısal analizde ağırlığı dışında dikkate alınmazlar. Kaplama ve gergi elemanları hesaplara dahil edilmektedir.
sta017005.png sta017004.png sta017003.png sta001003.jpg sta001002.jpg
STA Steel
STA4-CAD