sta008004.png
{Page 1}
sta008004.png
{Page 2}
sta008004.png
{Page 3}
sta008004.png
{Page 4}
sta008004.png
{Page 5}
Yazılımda 30 yıl.
Analiz sonucunda, 3 boyutlu ekranda büyütülmüş deplasmanlı yapı davranışı ve animasyonlar yapı davranışı izlenebilmektedir.

Programın Teknik Özellikleri

Taşıyıcı elemanların mesnet koşulları birleşiminin tanımlanmasıyla bulunabilmektedir. Ayrıca, mesnet koşulları verilebilmektedir. Tüm toplu seçimler, filtre edilebilmekte ve seçimler özelleştirilebilmektedir. Seçilen elemanlar 3 boyutlu vektör ve jiroskopla kaydırma ve döndürme yapılması, kullanımı kolaylaştırmaktadır. Kolon üzerine bağlanan makas gibi elemanlar ortak hareket edebilmektedir. Ana ekranda 3 boyutlu düzenlemenin yanında, aks seçerek düzlemsel çalışma veya plan üzerinden yapılabilmektedir.
STA-Steel kolon ayakları hesabında, profil, taban plakası ve yan plakalar, sonlu plak elemanlarıyla modellenmekte, beton taban bölümüde 8 noktalı solid sonlu elemanlar kullanılmaktadır. Ankraj civataları, sadece çekmeye çalışan çubuk elemanla tanımlanmaktadır. Taban plakası ve beton blok arasına sadece basınç altında çalışan kontak elemanları eklenmiştir. İteratif sonlu eleman statik hesaplarında, basınca çalışan ankraj elemanları ve çekmeye çalışan kontak elemanları her iterasyon sonunda iptal edilerek, tam denge durumunda iterasyon tamamlanmaktadır. Bu hesaplama algoritmesı ankraj ve beton gerilmelerinin en doğru bulunmasını ve ekonomik temel tasarımı yapılmasını sağlamaktadır. Kolon ayaklarının büyüklüğü, endüstriyel yapılarda yapının işlevine göre çok önem kazanmaktadır. Gereksiz olarak büyük tasarlanmış kolon ayakları, depo gibi yerlerde alanları daraltması ve forklift gibi taşıyıcı araçların maniplasyonunu sınırlamakta, ergonomik olmayan yapı alanı oluşturmaktadır. Amaç, güvenlikli yapı tasarımının yanında, işlevselliği çok iyi olan tasarım yapmaktır.

 
Moment taşıyan kolon-kiriş birleşimlerinde de aynı sorun bulunmaktadır. STA-Steel, cıvata ve plakaların sonlu elemanlarla modellenerek, kolon ve kiriş arasındaki sadece basınca çalışan kontak elemanları, iteratif sonlu elemanlar analizi sonucunda cıvata, plaka ve kaynak gerilmelerini similasyonla elde edebilmektedir. Ayrıca civata ve plakaların deformasyonundan dolayı, birim dönme rijitliklerini elde ederek, yapısal analizde dönme rijitliklerini dikkate alarak, makro analize katılımını yapmaktadır.
Birleşim detay tipi ve profil tiplerine göre otomatik sonlu elemanlar tasarımı yaparak, iteratif çözümle çok hızlı uç detay analizleri yapmaktadır. Buradaki en önemli amaç, deneysel sonuçlarla hatasız örtüşecek detay analizleri yapmak ve burada oluşan birim dönme deformasyonlarını, yapısal analizde dikkate almak.
sta001003.jpg sta001002.jpg
STA Steel
STA4-CAD